Uw blik, onze specialiteit

Belgium Ocularists is de eerste Belgische fabrikant gespecialiseerd in oogprothesen, scleralenzen en contactlenzen met een onovertroffen natuurlijk resultaat.

Verloor u een oog door ziekte of een ongeval? Of lijdt u aan atrofie van het oog, convergent of divergent strabisme of depigmentatie (verkleuring) van de iris? Dan zijn wij er voor u. We creëren een prothese op maat en geven u zo opnieuw een levendige blik. Hiervoor passen we de zogenaamde ‘Engelse’ handschildertechniek toe om uw iris te schilderen. Deze methode is uiterst nauwkeurig en biedt een onovertroffen natuurlijk resultaat. Opnieuw uw blik van weleer? Vertrouw op ons team van professionals!

Een professionele en artistieke visie op ons vak

Het team van Belgium Ocularists bestaat uit gepassioneerde experten die elke dag opnieuw streven naar perfectie. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren, u gerust te stellen, u bij te wonen en uw oogprothese te ontwikkelen op maat. Resultaat: u krijgt opnieuw uw levendige blik.

Portrait_Lionel
Portrait_Mathys

Lionel Sonkes

Lionel Sonkes is de oprichter van Belgium Ocularists. Hij maakt kennis met het beroep van ocularist via zijn vader, die zelf een oogprothese draagt. Hij raakt gefascineerd door deze volwaardige kunstvorm en besluit om het vak te gaan leren in Parijs. Hij wordt opgeleid door een professionele ocularist en volgt verschillende bijkomende opleidingen om zijn kennis verder uit te diepen. In 1989 gaat hij aan de slag als ocularist. Hij opent verschillende praktijken en laat zich omringen door vakmensen die even nauwkeurig werken als hij, steeds met zijn passie als grootste drijfveer.

Matthijs Dewulf

‘Als ocularist is ervaring opbouwen cruciaal, en dat gebeurt met beide voeten in de praktijk’. Matthijs studeerde voor oogprothesemaker aan de Sorbonne Université in Parijs en ging bij Lionel aan de slag in 2015. De oprichter van Belgium Ocularists geeft zijn passie en expertise sindsdien aan hem door. Lionel en Matthijs vormen een perfecte tandem en streven samen naar een steeds natuurlijker resultaat voor de verschillende oogprothesen en scleralenzen die ze aanbieden.

Pascale Scuflaire

Pascale is opticien-optometrist van opleiding en heeft dezelfde passie voor het beroep van ocularist. In 1994, na een ontmoeting met een ocularist, gooit ze haar loopbaan over een andere boeg. Hij geeft zijn kennis en expertise van dit veeleisende precisieberoep aan haar door. Ze volgt een opleiding in de Verenigde Staten bij de American Society of Ocularists en wordt zo een echte expert in het vak sinds bijna 30 jaar. Met die ervaring op zak is Pascale een ware versterking voor het team van Belgium Ocularists.

Caroline et Elise

komen het team van Belgium Ocularists vervolledigen. Zij werken in ons laboratorium en vervaardigen de oogprothesen met meesterlijke hand en artistiek talent.

Caroline heeft een master in visuele en ruimtelijke kunsten. Ze richtte zich op hedendaagse juwelen. Bij de creatie van een kunstwerk met kunstogen komt ze in contact met Lionel. Ze was op slag verliefd op het vak. Ze maakt deel uit van het team en voegt waarde en deskundigheid toe in de nauwgezette en precieze reproductie van de irisschildering van de patiënt en in de vervaardiging van oogprothesen.

Elise is opgeleid tot tandtechnicus en heeft ook cursussen in de kunst gevolgd. Niet voor niets is een tandtechnicus een waardevol profiel en een toegevoegde waarde voor ons laboratorium. Het maken, afwerken en polijsten van een heel klein voorwerp maakt deel uit van haar opleiding. Dankzij haar artistieke opleiding geeft ze ook de kleur van de irissen van patiënten nauwkeurig weer. Haar nauwgezette werk levert ook een meerwaarde op voor ons laboratoriumteam.

Portrait_Pascale
Portrait_Caro
Portrait_Elise

Onze troeven

Ervaring

Dankzij onze technieken die jaar na jaar verder worden verfijnd, staan we al meer dan 30 jaar garant voor uw prachtige blik en de zorgvuldige plaatsing van uw oogprothesen.

Luisterbereidheid

Zorgzaamheid en empathie zijn de sleutel. We nemen de tijd om naar u te luisteren en u te begeleiden bij de ontwikkeling van uw protheses.

Meertaligheid

Dialoog is belangrijk in ons vak. Daarom zijn we allemaal drietalig. We staan u graag te woord in het Nederlands, Frans en Engels.

Nauwkeurigheid

We gaan nauwkeurig en zorgvuldig te werk tijdens elk stadium van de ontwikkeling van onze oogprothesen. Onze technieken brengen ons ertoe irissen te creëren die dicht bij de werkelijkheid staan, bijna niet op te sporen, alsook oogprothesen die het best aangepast zijn aan elke morfologie om de symmetrie van uw gezicht te herstellen.

Onze praktijken

Wilt u een beroep doen op onze diensten? Dan kunt u terecht in een van onze acht praktijken in heel het land. Een snelle service bij u in de buurt: ook dat zit in ons DNA. We werken alleen op afspraak en zijn bereikbaar in noodgevallen. Kunt u zich echt niet verplaatsen? Dan komen we ook bij u aan huis.

Neem contact met ons op

Maak een afspraak in een van onze praktijken of neem contact met ons op bij vragen.

  +32 475 41 06 57
  info@belgiumocularists.be

  alleen op afspraak
  Maandag tot vrijdag van 10u tot 18 uur.
  Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

  © 2023 Belgium Ocularists – TVA : BE 0708.888.371 | Gemaakt door: A2Com – Door deze site te bezoeken, aanvaardt u ons privacybeleid privacybeleid.
  Antwerpen

  Mechelsesteenweg 49
  2650 Edegem

  Bekkevoort

  Kamiel Dekelverstraat 5,
  3460 Bekkevoort

  Bilzen

  Tongeren , Tongersestraat ,106,
  3740 Bilzen

  Brussel

  Congresstraat 13
  1000 Brussel

  Charleroi

  Rue de Gozée 538
  6110 Montigny-le-Tilleul

  Gent

  Chrysantenstraat 21
  9820 Merelbeke

  Harelbeke

  Ballingenweg 20
  8530 Harelbeke

  Luik

  Rue de Spa 2
  4020 Luik

  Luik

  Boulevard de la Sauveniere 12
  4000 Luik

  Bergen

  Avenue Nicolas Copernic 4
  7000 Bergen

  Namen

  Avenue Albert 1er 48
  5000 Namen

  Namen

  Opening in januari 2025