Onze vormstabiele scleralenzen

Bij atrofie van het oog, geeft Belgium Ocularists u opnieuw een levendige blik door u een op maat gemaakte scleralens aan te bieden, ongeacht uw situatie. Al onze scleralenzen worden op maat gemaakt en zorgvuldig met de hand geschilderd voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Een ziekte, ongeval of aangeboren afwijking kan uw oog volledig of gedeeltelijk beschadigen. Belgium Ocularists creëert speciaal voor u een vormstabiele scleralens die rechtstreeks op uw oog wordt geplaatst. Deze lens, ontwikkeld door onze specialisten, leunt zeer sterk aan bij de realiteit. Hij is niet alleen comfortabel maar geeft u ook opnieuw een levendige blik.

Alle anatomische elementen (oogwit, iris (oogkleur) en vascularisatie (kleine adertjes in het oog)) worden uiterst zorgvuldig met de hand nagemaakt in ons laboratorium. We gebruiken daarvoor een zeer specifieke techniek waardoor de oogprothese erg sterk lijkt op een echt oog.

Het team van Belgium Ocularists staat u bij van de vervaardiging tot het inbrengen van uw vormstabiele scleralens en leert u ook hoe u de lens moet inbrengen en verwijderen.

Al onze vormstabiele scleralenzen zijn hypoallergeen en worden gemaakt volgens de strengste technische en hygiënenormen.

Voor wie zijn ze bestemd?

Atrofie

Vormstabiele scleralenzen zijn aangewezen bij atrofie van het oog, ongeacht of die wordt veroorzaakt door een ziekte, een ongeval of een aangeboren afwijking. Het beschadigde oog wordt bedekt met een vormstabiele scleralens zodat het er opnieuw esthetisch uitziet.

Alle leeftijden

Optische atrofie komt bij mensen van alle leeftijden voor. Belgium Ocularists begeleidt en past zowel de jongste kinderen als volwassenen aan en biedt de meest geschikte oplossingen.

Esthetisch resultaat

Een vormstabiele scleralens geeft uw minder mooie oog opnieuw een levendige uitstraling. In ons laboratorium reproduceert een team van professionals de details van uw oog uiterst zorgvuldig én met de hand.

Een afspraak bij Belgium Ocularists

Advies van professionals

Ziet uw oog er niet meer mooi uit door een ziekte, ongeval of aangeboren afwijking? Maak een afspraak in een van de praktijken van Belgium Ocularists. Onze praktijken zijn verspreid over heel België en wij staan u graag te woord in het Nederlands, Frans of Engels. Wij vinden het belangrijk om u in optimale omstandigheden te kunnen verwelkomen. Een minder mooie blik kan een grote impact hebben op uw zelfbeeld. Wij luisteren naar uw verhaal om u zo de beste oplossingen voor te stellen aangepast aan uw situatie.

Bij onze eerste afspraak maken we een afdruk van het atrofische oog en bepalen we de diameter en de kleur van de iris, de kleurschakering van de harde oogrok enz. Vervolgens bestuderen en interpreteren we de afdruk en maken we uw vormstabiele scleralens op maat in acrylhars. Zodra uw lens klaar is, helpen we u bij het inbrengen en geven we u het nodige advies voor het onderhoud van uw lens. Dit type lens moet u ’s nachts uitdoen.

Een regelmatige opvolging is tot slot noodzakelijk om er zeker van te zijn dat uw lens op uw atrofische oog blijft passen. Het kunstoog moet ook elk jaar worden gepolierd.

Stap 1: een afspraak maken
Stap 2: afdruk (mal) van uw atrofische oog
Stap 3: maken van uw vormstabiele scleralens
Stap 4: inbrengen van de lens en onderhoudsadvies
Stap 5: regelmatige opvolging

Neem contact met ons op

Een vormstabiele scleralens nodig? Maak een afspraak in een van onze praktijken.

  +32 475 41 06 57
  info@belgiumocularists.be

  alleen op afspraak
  Maandag tot vrijdag van 10u tot 18 uur.
  Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

  © 2023 Belgium Ocularists – TVA : BE 0708.888.371 | Gemaakt door: A2Com – Door deze site te bezoeken, aanvaardt u ons privacybeleid privacybeleid.
  Antwerpen

  Mechelsesteenweg 49
  2650 Edegem

  Bekkevoort

  Kamiel Dekelverstraat 5,
  3460 Bekkevoort

  Bilzen

  Tongeren , Tongersestraat ,106,
  3740 Bilzen

  Brussel

  Congresstraat 13
  1000 Brussel

  Charleroi

  Rue de Gozée 538
  6110 Montigny-le-Tilleul

  Gent

  Chrysantenstraat 21
  9820 Merelbeke

  Harelbeke

  Ballingenweg 20
  8530 Harelbeke

  Luik

  Rue de Spa 2
  4020 Luik

  Luik

  Boulevard de la Sauveniere 12
  4000 Luik

  Bergen

  Avenue Nicolas Copernic 4
  7000 Bergen

  Namen

  Avenue Albert 1er 48
  5000 Namen

  Namen

  Opening in januari 2025