Onze epithesen

Belgium Ocularists zorgt voor uw blik. We streven ernaar om zo veel mogelijk patiënten te kunnen helpen. Daarom beschikken we ook over een afdeling voor de vervaardiging van epithesen.

Een epithese of gelaatsprothese is een prothese waarmee we een verwijderd of beschadigd deel van het gezicht (oogleden, wenkbrauwen, ogen …) zo nauwkeurig mogelijk vervangen of reconstrueren. Deze zeer specifieke prothese is bestemd voor patiënten met gezichtskanker (melanoom, carcinoom …) of een ernstig letsel (ernstige brandwonden, verminking …). In samenwerking met de specialisten in ons laboratorium én specialisten uit de filmwereld, ontwikkelt Belgium Ocularists met de grootste precisie een verrassend natuurlijke gelaatsprothese op maat in silicone om u weer een esthetisch aangezicht te geven.

Al onze producten zijn hypoallergeen en worden gemaakt volgens de strengste technische en hygiënenormen.

Ze worden gedeeltelijk gedekt door uw ziekenfonds of verzekering.

Voor wie zijn ze bestemd?

Gezicht

De epithese is bestemd voor mensen die een exenteratie (een chirurgische ingreep waarbij de volledige inhoud van de oogkas of het gezicht wordt verwijderd) ondergingen waarbij ze een deel van hun aangezicht verloren. Een gelaatsprothese vervangt dus de ontbrekende oogleden, wimpers, wenkbrauwen, ogen of neus.

Natuurlijk resultaat

Voor de vervaardiging van onze epithesen kunnen we rekenen op de knowhow van onze oogprothesemakers in ons laboratorium en werken we samen met professionals die prothesen maken voor special effects in films. Ze worden verrassend nauwkeurig op maat gemaakt in silicone, op basis van een afdruk van het gezicht waardoor het resultaat zeer sterk aanleunt bij de realiteit.

Advies

We maken uw gelaatsprothese zo getrouw mogelijk en passen ze aan uw gezicht aan. We begeleiden u ook doorheen het volledige traject. We helpen u tot slot bij het inbrengen en het onderhoud van uw epithese.

Een afspraak bij Belgium Ocularists

Een zo natuurlijk mogelijk resultaat

Hebt u een gelaatsprothese nodig na een exenteratie? Maak dan een afspraak bij Belgium Ocularists voor een epithese op maat. We verwelkomen u graag in een van onze praktijken in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. We staan u te woord in het Nederlands, Frans en Engels. Aandachtig luisteren en inzicht krijgen in uw situatie zijn voor ons team cruciaal.

Uw gelaatsprothese maken, is een werk van lange adem. Tijdens onze eerste afspraak maken we een afdruk van het te reconstrueren gedeelte. Vervolgens maken we uw gelaatsprothese in ons laboratorium. Daarbij schenken we specifiek aandacht aan elk detail dat bij uw epithese hoort: de structuur en kleur van uw huid, de details van uw oogleden, de implantatie van uw wimpers en wenkbrauwen en het natuurlijke uitzicht van uw oog. 

Zodra de prothese klaar is, helpen we u bij het inbrengen en tonen we u hoe u ze dagelijks dient te onderhouden. Op onze epithesen geldt een garantie van twee jaar.

Stap 1: een afspraak maken
Stap 2: afdruk en meting
Stap 3: maken van uw epithese
Stap 4: inbrengen van de lens en onderhoudsadvies
Stap 5: regelmatige opvolging

Neem contact met ons op

Een epithese nodig? Maak een afspraak in een van onze praktijken.

  +32 475 41 06 57
  info@belgiumocularists.be

  alleen op afspraak
  Maandag tot vrijdag van 10u tot 18 uur.
  Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

  © 2023 Belgium Ocularists – TVA : BE 0708.888.371 | Gemaakt door: A2Com – Door deze site te bezoeken, aanvaardt u ons privacybeleid privacybeleid.
  Antwerpen

  Mechelsesteenweg 49
  2650 Edegem

  Bekkevoort

  Kamiel Dekelverstraat 5,
  3460 Bekkevoort

  Brussel

  Congresstraat 13
  1000 Brussel

  Charleroi

  Rue de Gozée 538
  6110 Montigny-le-Tilleul

  Gent

  Chrysantenstraat 21
  9820 Merelbeke

  Harelbeke

  Ballingenweg 20
  8530 Harelbeke

  Luik

  Rue de Spa 2
  4020 Luik

  Bergen

  Avenue Nicolas Copernic 4
  7000 Bergen

  Namen

  Avenue Albert 1er 48
  5000 Namen