Leven met een oogprothese

Doet u een beroep op Belgium Ocularists voor uw oogprothese, scleralens of contactlens, dan volgen wij u tijdens het volledige traject op.

Die opvolging bestaat uit de verschillende afspraken, het ontwerp, de vervaardiging van uw prothese of lens, het inbrengen ervan, advies en onderhoud. Ongeacht uw situatie, luisteren we naar uw verhaal, begeleiden we u doorheen het volledige proces en blijven we te uwer beschikking.

Voor wie zijn ze bestemd?

Verloor u een oog bij een ongeval of door ziekte? Wij begeleiden u bij de vervaardiging en het inbrengen van uw oogprothese, ongeacht uw leeftijd.

Ziet uw oog er niet meer mooi uit door een ongeval, ziekte of aangeboren afwijking? Met onze vormstabiele scleralens kunt u het oog maskeren.

Lijdt u aan divergent of convergent strabisme? Dan kunt u bij Belgium Ocularists terecht voor een zachte scleralens, een unicum in België.

Is uw oog gedepigmenteerd (kleur verloren) en wilt u opnieuw een diepgaande blik? Kies dan voor een handgeschilderde contactlens.

Een prothese inbrengen

Bij Belgium Ocularists kunt u terecht voor oogprothesen en verschillende soorten lenzen. Onze lenzen draagt u overdag, net als alle andere soorten contactlenzen. U brengt ze ’s ochtends in en haalt ze ’s avonds voorzichtig weer uit. Vergeet niet om ze dan in een speciale contactlenzenoplossing te leggen. Bent u er nog niet vertrouwd mee? Geen nood. We nemen de tijd om u uit te leggen hoe u de lens zelf inbrengt en blijven steeds bereikbaar voor vragen.

Koos u voor een oogprothese, dan brengen onze specialisten ze bij u in. Het is belangrijk om ze met de nodige zorg te behandelen en ze heel precies in te brengen. Een oogprothese draagt u dag en nacht. Hoewel u uw oogprothese niet moet uithalen, leren we u hoe u ze zelf kunt inbrengen en uithalen.

Wilt u in uw ogen wrijven? Doe het dan altijd in de richting van uw neus. Als u in de omgekeerde richting wrijft, zou uw oogprothese kunnen loskomen of draaien. Mocht ze toch loskomen of draaien, dan helpen wij u uiteraard om ze weer op haar plaats te krijgen.

Moet u uw oogprothese toch zelf uithalen? Gebruik dan een zuignapje of een wattenstaafje. Trek uw onderste ooglid naar beneden en kantel de oogprothese. Om de prothese weer in te brengen, plaatst u ze onder het bovenste ooglid en duwt u ze met uw vingers naar boven. Trek daarna aan uw onderste ooglid.

picto prothèse_HOR

Onderhoud van uw prothese

Jaarlijks onderhoud
Het oppervlak van uw prothese kan mettertijd wat ruwer worden. Dat komt door de normale afscheidingen van de oogholte, stofdeeltjes of weersomstandigheden. Dit kan abnormale afscheidingen veroorzaken en om irritatie te voorkomen, raden wij u aan om uw oogprothese jaarlijks door ons te laten onderhouden en polijsten. We halen uw oogprothese of vormstabiele scleralens uit, ontsmetten en polieren ze. Daarna ontsmetten we ze opnieuw en plaatsen we ze terug in de oogholte of op uw atrofische oog.

Het polieren van uw prothese wordt bijna volledig terugbetaald door uw ziekenfonds of verzekering. Bij volwassenen (vanaf 18 jaar) staat het ziekenfonds om de zes jaar een vernieuwing van de prothese of vormstabiele scleralens toe. Als uw oogholte of atrofische oog toch zou veranderen, brengen wij de nodige administratie in orde om een dossier in te dienen bij uw ziekenfonds of verzekering en de goedkeuring te vragen voor een vervroegde terugbetaling van een nieuwe oogprothese of vormstabiele scleralens.

Neem contact met ons op

Hebt u vragen over uw oogprothese of scleralens? Neem dan contact met ons op!

  +32 475 41 06 57
  info@belgiumocularists.be

  alleen op afspraak
  Maandag tot vrijdag van 10u tot 18 uur.
  Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

  © 2023 Belgium Ocularists – TVA : BE 0708.888.371 | Gemaakt door: A2Com – Door deze site te bezoeken, aanvaardt u ons privacybeleid privacybeleid.
  Antwerpen

  Mechelsesteenweg 49
  2650 Edegem

  Bekkevoort

  Kamiel Dekelverstraat 5,
  3460 Bekkevoort

  Bilzen

  Tongeren , Tongersestraat ,106,
  3740 Bilzen

  Brussel

  Congresstraat 13
  1000 Brussel

  Charleroi

  Rue de Gozée 538
  6110 Montigny-le-Tilleul

  Gent

  Chrysantenstraat 21
  9820 Merelbeke

  Harelbeke

  Ballingenweg 20
  8530 Harelbeke

  Luik

  Rue de Spa 2
  4020 Luik

  Luik

  Boulevard de la Sauveniere 12
  4000 Luik

  Bergen

  Avenue Nicolas Copernic 4
  7000 Bergen

  Namen

  Avenue Albert 1er 48
  5000 Namen

  Namen

  Opening in januari 2025