Onze oogprothesen

Belgium Ocularists, een passie voor uw blik. Al onze oogprothesen zijn maatwerk. Ze worden volledig met de hand gemaakt voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Onze oogprothesen worden speciaal ontwikkeld voor wie een oog verloor door een ziekte, ongeval of afwijking. Ze worden gemaakt in acrylhars en ontworpen op basis van een afdruk van de oogholte of het geatrofieerde oog voor een perfecte pasvorm en optimaal comfort.

Alle anatomische elementen (oogwit, iris (oogkleur) en vascularisatie (kleine adertjes in het oog)) worden uiterst zorgvuldig met de hand nagemaakt in ons laboratorium. We gebruiken daarvoor een zeer specifieke techniek waardoor de oogprothese erg sterk lijkt op een echt oog.

We maken uw prothese op maat en volgen u nauwgezet op, van het inbrengen van de prothese tot het onderhoud ervan. Ook in noodgevallen kunt u uiteraard bij ons terecht.

Al onze producten zijn hypoallergeen en worden gemaakt volgens de strengste technische en hygiënenormen.

Ze worden volledig gedekt door uw ziekenfonds of verzekering. Bij volwassenen (vanaf 18 jaar) staat het ziekenfonds om de zes jaar een vernieuwing van de oogprothese of scleralens toe.

Voor wie zijn ze bestemd?

Letsel

Een chirurgische ingreep (enucleatie/evisceratie), oogletsel of aangeboren afwijking? Wij geven u opnieuw een zo natuurlijk en realistisch mogelijke blik.

Alle leeftijden

Ziektes of ongevallen komen bij mensen van alle leeftijden voor. Daarom kunnen zowel kinderen als volwassenen bij ons terecht voor een zo comfortabel en esthetisch mogelijke oogprothese of scleralens.

Esthetisch resultaat

Een voorlopige of definitieve prothese? Wij stellen steeds alles in het werk om een uitermate nauwkeurig oog te creëren dat er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Esthetiek is onze kernwaarde voor een optimale levenskwaliteit.

Een afspraak bij Belgium Ocularists
Een onovertroffen natuurlijk resultaat

Hebt u een oogprothese nodig na enucleatie of evisceratie? Maak dan een afspraak met de specialisten van Belgium Ocularists. We verwelkomen u op verschillende locaties in België in het Nederlands, Frans of Engels. Zo luisteren we naar uw behoeften en garanderen we u een optimale begeleiding.

We begeleiden u doorheen het volledige proces. Onderging u onlangs een operatie? Dan zal uw oogarts u vragen om een afspraak te maken (doorgaans vier tot zes weken na de operatie). Tijdens onze eerste afspraak vervangen we de postoperatieve vorm door een aangepaste voorlopige prothese. Bij onze volgende afspraak maken we een afdruk van de oogholte en bepalen we de diameter en de kleur van de iris, de kleurschakering van de harde oogrok enz. Vervolgens bestuderen en interpreteren we de afdruk en maken we uw oogprothese op maat in acrylhars. Zodra uw prothese klaar is, brengen wij ze bij u in en geven we u het nodige advies voor het onderhoud van uw prothese.

Een regelmatige opvolging is tot slot noodzakelijk om er zeker van te zijn dat uw prothese in uw oogholte blijft passen. Het kunstoog moet ook elk jaar worden gepolierd.

Stap 1: een afspraak maken
Stap 2: inbrengen van een voorlopige prothese
Stap 3: afdruk (mal) van uw oogholte
Stap 4: maken van uw oogprothese
Stap 5: inbrengen van de prothese en advies
Stap 6: regelmatige opvolging en onderhoud

Neem contact met ons op

Een oogprothese nodig? Maak een afspraak in een van onze praktijken.

  +32 475 41 06 57
  info@belgiumocularists.be

  alleen op afspraak
  Maandag tot vrijdag van 10u tot 18 uur.
  Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

  © 2023 Belgium Ocularists – TVA : BE 0708.888.371 | Gemaakt door: A2Com – Door deze site te bezoeken, aanvaardt u ons privacybeleid privacybeleid.
  Antwerpen

  Mechelsesteenweg 49
  2650 Edegem

  Bekkevoort

  Kamiel Dekelverstraat 5,
  3460 Bekkevoort

  Brussel

  Congresstraat 13
  1000 Brussel

  Charleroi

  Rue de Gozée 538
  6110 Montigny-le-Tilleul

  Gent

  Chrysantenstraat 21
  9820 Merelbeke

  Harelbeke

  Ballingenweg 20
  8530 Harelbeke

  Luik

  Rue de Spa 2
  4020 Luik

  Bergen

  Avenue Nicolas Copernic 4
  7000 Bergen

  Namen

  Avenue Albert 1er 48
  5000 Namen